Θέλετε να αγοράσετε καινούριο κοστούμι ή σακάκι και δεν ξέρετε σε τι να επενδύσετε; Έχετε και τα δύο είδη στην ντουλάπα σας, αλλά δεν γνωρίζετε πότε να επιλέξετε το καθένα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βγείτε από το στιλιστικό δίλλημα: δίκουμπο ή τρίκουμπο;

To σακάκι με τρία κουμπιά

Το συγκεκριμένο παραπέμπει στη μόδα της δεκαετίας του 60, αλλά έχει κάνει δυναμικό comeback σε αρκετές κολεξιόν των σχεδιαστών. Παρόλο που δεν είναι τόσο διαχρονικό όσο το δίκουμπο κοστούμι, αν αγοράσετε ένα σε κλασική γραμμή είναι σίγουρο ότι θα είστε μέσα στη μόδα και δεν θα το πετάξετε του χρόνου.

Ιδανικό για: Το τρίκουμπο κοστούμι είναι η πιο καλή επιλογή για τους πολύ ψηλούς άντρες, επειδή ακριβώς τα κουμπιά του φτάνουν στο στήθος, δίνοντας τους έτσι μια καλύτερη αισθητική εικόνα. Εκτός αυτού, τους βολεύουν πολύ περισσότερο από άλλα κοστούμια.

Πως να το φορέσετε: Το πιο πρόσφατο trend είναι να κουμπώσετε τα δύο πάνω κουμπιά και να αφήσετε το τελευταίο ξεκούμπωτο. Αν βέβαια κάτι τέτοιο σας κάνει να αισθάνεσται άβολα, μπορείτε να κουμπώσετε το μεσαίο κουμπί, αφήνωντας τα άλλα ελεύθερα. Προσοχή! Ότι κι αν κάνετε, ποτέ μην κουμπώσετε το τελευταίο κουμπί! Το ύφασμα δεν θα στέκεται καλά επάνω σας και θα το κάνει πολύ “στάσιμο” στο σώμα σας.

Που να το φορέσετε: Στο γραφείο, ειδικά αν θέλετε να ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους.

To σακάκι με δύο κουμπιά

Το βασικό προτέρημα του δίκουμπου κοστουμιού είναι ότι ποτέ δεν φεύγει εκτός μόδας. Είναι διαχρονικό και κλασικό. Βέβαια, καλό θα ήταν να ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα σας κάθε πέντε με έξι χρόνια, για να υιοθετείτε τις εκάστοτε τάσεις και να μην φαίνεται παλιομοδίτικο.

Ιδανικό για: Ταιριάζει σε όλους, για αυτό και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας. Ταιριάζει ακόμα καλύτερα σε εκείνους που έχουν κοντό κορμό.

Πως να το φορέσετε: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κουμπώσετε το πάνω κουμπί του μπλέιζερ. Έχετε στο μυαλό ότι αν ψάχνετε για ένα “ετοιμοπαράδοτο” κοστούμι, η καλύτερη επιλογή σας είναι το δίκουμπο.

Που να το φορέσετε: Είναι ιδανικό για επίσημες εμφανίσεις και φυσικά για τον εργασιακό χώρο.

 

 

Πηγή: Νάταλι Νομικού, Στυλίστρια (ΜΕΝ 24)